Новак Джокович записа втора победа на АТП финалите в Торино, след като се наложи със 7:6 (7:1), 4:6, 6:1 над резервата в група А Хуберт Хуркач за малко повече от два часа. 

Първият сет беше изключително оспорван и двамата нямаха нито една възможност за пробив. Стигна се до тайбрек, в който Джокович прегази съперника си и след като поведе с 6:0, приключи битката при 7:1.

Вторият сет също бе равностоен в началото, но при 2:2 Хуркач стигна до пробив. Джокович пропусна две възможности да изравни при 4:3 в полза на съперника му, за да се стигне до крайното 6:4.

Третият сет тръгна гейм за гейм, а Джокович проби за 3:1. Сърбинът дръпна с 5:1 при сервис на съперника и затвори мача с 6:1.

Джокович обаче ще трябва да изчака късната среща от групата между Яник Синер (Италия) и Холгер Руне (Дания) (22:00 часа), за да разбере дали остава в турнира или не.

При победа на италианеца - той и Джокович продължават напред. При успех на Руне обаче (независимо дали с 2:1 или 2:0) - датчанинът и Синер се класират, а Джокович е аут.