ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Вижте как прогнозираха мача Алфредо Торес и Гери Дончева Янков в играта Efbet Лига на Букмейкър БЛИЦ

Лидерът в Efbet Лига ЦСКА успя да спечели с 1:0 дербито с ЦСКА 1948. Интригуващият мач от 23-ия кръг се игра пред около 300 зрители на трибуните в Бистрица. Много повече фенове имаше извън съоръжението. Привържениците на отбора от Борисовата градина не влязоха в сектора за гости и гледаха безплатно от близък хълм в полите на Витоша. До решението им се стигна, след като не бе уважено искането на клуба за преместването на дербито на "Васил Левски".  

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

След победата тимът на Саша Илич продължава да води с 4 точки на преследвача Лудогорец. Сръбският треньор не води отбора си и днес, изтърпявайки втория мач от наказанието си. Илич ще се завърне на пейката следващата събота в домакинството на Спартак (Варна).

Норвежецът Тобиас Хайнц се превърна в герой за ЦСКА в Бистрица, реализирайки победното попадение в 66-ата минута. Халфът влезе в игра само секунди по-рано и прониза Даниел Наумов. За Хайнц това е първи гол в българското първенство. 

Първата сериозна опасност пред една от двете врати беше пред тази на Бусато. Ивайло Чочев пусна отлично подаване към Ангел Бастунов, извеждайки го очи в очи срещу стража на гостите, играчът на ЦСКА 1948 стреля право в тялото му. В следващите минути "червените" от Борисовата градина доминираха, но без да затруднят сериозно Даниел Наумов.

В 29-ата Георги Русев напредна отдясно и центрира в наказателното поле на ЦСКА, Умарбаев отправи удар, който беше блокиран от Юрген Матай. Малко след това Амос Юга имаше шанс, но не успя да отбележи с глава. 

В 56-ата минута Чочев получи пас от Умарбаев, но се забави при отправянето на удара и накрая трябваше да подаде на резервата Марио Топузов, който стреля неточно. Четири минути по-късно Тибо Вион центрира в наказателното поле, Юрген Матай свали топката, но Дюкенс Назон не успя да отправи хубав удар. 

В 66-ата ЦСКА поведе в резултата. Назон пусна извеждащ пас в коридор към влезлия секунди по-рано в игра Тобиас Хайнц, който преодоля Ангел Лясков и по земя прати топката в долния десен ъгъл на безпомощния Даниел Наумов - 0:1. 

В 71-ата минута Евгений Сердюк прати топката във вратата на ЦСКА, но след преразглеждане с ВАР попадението не бе зачетено заради игра с ръка на украинеца. 

Пет минути преди края отново Хайнц можеше да вкара, пробвайки техничен удар, при който топката премина на сантиметри край дясната греда. В последната минута и Браян Морено изпробва мерника си, но без успех и ЦСКА спечели с 1:0.

За водения от Тодор Янчев ЦСКА 1948 загубата е първа като домакин в Бистрица този сезон. Тимът е трети в класирането, като вече изостава с 12 точки от лидера. 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 


ЦСКА 1948 - ЦСКА 0:1
0:1 Тобиас Хайнц (66)


По-интересното по минути
1 - Начало на мача.
1 - Още в началото прехвърчаха искри между играчите на двата отбора. Дюкенс Назон остана да лежи на земята след сблъсък с Умарбаев. 
2 - Нападателят на ЦСКА се изправи на крака и играта е подновена.
3  Чочев пусна отлично подаване към Ангел Бастунов, извеждайки го очи в очи с Бусато, играчът на ЦСКА 1948 стреля право в тялото на вратаря. 
19  Жълт картон за Бидунга за фаул срещу Гарсес, който нахлуваше опасно вляво в наказателното поле на домакините.
21 - Тибо Вион стреля по земя от прекия свободен удар, Наумов улови топката.
29  Опасност пред вратата на гостите. Георги Русев напредна отдясно и центрира в наказателното поле на ЦСКА, Умарбаев отправи удар, който беше блокиран от Юрген Матай.
32 - Амос Юга засече с глава центрирана от ъглов удар топка, изпращайки я в аут.
44  Жълт картон за Георги Русев, който неволно удари в лицето съотборника си в националния отбор Християн Петров. 
45 - Добавеното време е 4 минути.
45+4 - Край на първото полувреме.
-----------------
46 - Начало на второто полувреме.
46   Тодор Янчев смени Георги Русев с Марио Топузов.
47 - Сердюк се размина с топката пред голлинията, но бе маркирана и засада.
56  Умарбаев подаде отлично на Чочев в наказателното поле, асът на ЦСКА 1948 бе оставен непокрит пред Бусато, който парира много добре. След това и Топузов опита да вкара, изпращайки топката над вратата. В крайна сметка се оказа, че голмайсторът на първенството се е намирал и в засада.
63 - Изстрел на Умарбаев от пряк свободен удар, топката се отби в стената.
64  Тобиас Хайнц замени Жеферсон.
66  ГОЛ! ЦСКА поведе с 1:0 с попадение на току-що появилия се в игра Тобиас Хайнц. Дюкенс Назон пусна отличен пас към норвежеца, който преодоля Ангел Лясков, озова се сам срещу Наумов и го преодоля за радост на феновете на ЦСКА, които гледат мача от хълм до стадиона.
71  Сердюк вкара след извеждащо подаване, пращайки топката в долния десен ъгъл на Бусато. 
72  Ситуацията ще се преглежда с ВАР.
74  НЯМА ГОЛ! Георги Кабаков маркира игра с ръка на Сердюк при овладяването на топката преди нападателя на ЦСКА 1948 да отбележи във вратата на Бусато.
85  Хайнц опита да вкара втори гол, топката прелетя покрай дясната греда след техничното му прехвърлящо изпълнение.
87  Изстрел на Чочев по земя, топката премина на сантиметри от лявата греда на вратата на Бусато.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+2 - Неточно изпълнение на Светослав Диков.
90+4 - Край на мача. ЦСКА победи с 1:0 ЦСКА 1948.


ЦСКА 1948: 29.Даниел Наумов, 2.Джонатан Перейра, 3.Райън Бидунга  (77  87.Симеон Петров), 14.Елитон, 4.Ангел Лясков, 39.Парвиз Умарбаев (84  55.Светослав Диков), 20.Ангел Бастунов (84  58.Октавио), 18.Ивайло Чочев, 10.Георги Русев  (46  7.Марио Топузов), 99.Радослав Кирилов, 25.Евгений Сердюк
Резерви: 33.Генадий Ганев, 55.Светослав Диков, 28.Емил Ценов, 87.Симеон Петров, 58.Октавио, 19.Стив Перейра, 22.Реян Даскалов, 11.Бирсент Карагарен, 7.Марио Топузов
Треньор: Тодор Янчев 


ЦСКА: 1.Густаво Бусато, 6.Християн Петров, 2.Юрген Матай, 15.Тибо Вион , 5.Брадли де Нойер (88  4.Мено Кох), 21.Амос Юга, 3.Жеферсон  (64  14.Тобиас Хайнц ), 7.Джонатан Линдсет , 10.Маурисио Гарсес, 26.Марселино Кареасо, 9.Дюкенс Назон (79  28.Браян Морено )
Резерви: 25.Димитър Евтимов, 4.Мено Кох, 22.Енес Махмутович, 8.Станислав Шопов, 11.Лазар Туфегджич, 14.Тобиас Хайнц, 23.Жираир Шагоян, 28.Браян Морено, 30.Дауда Бамба
Треньор: Величко Капланович

Бистрица, стадион "Витоша"
Съдия: Георги Кабаков

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК


* Снимки: Павел Данев/Startphoto.bg