Помощникът на треньора на ЦСКА Саша Илич - Величко Капланович коментира успеха срещу ЦСКА 1948 с 1:0 като гост в двубой от Efbet лига. 

"Мачът днес беше много труден и победата е много ценна. Харесва ми, че играч, който влезе като резерва реши мача. Това, което Хайнц донесе бе и ритъм в играта ни. Така че съм съгласен, че той доста ни даде, както и останалите футболисти, които влязоха като резерви", сподели той.

"В такива мачове играта не е на първо място. Това беше мач, който на всяка цена трябваше да спечелим. Когато сте в битката за титлата, на първо място е да побеждаваш в мачовете. В мача с Локо Пловдив играхме доста по-добре, но нямахме късмет и още някои неща оказаха влияние. Но днес заради цялостната ситуация в клуба победихме, което е най-важно", допълни Капланович.

"Хората винаги ще говорят, ние сме определили да играем по този начин. От друга страна това ни носи нужните резултати, когато нещо работи, не го променяте. Естествено, че ще искаме да подобрим още играта си, за да играем по-добре и по-красиво и работим върху това. Когато играете такива специфични мачове, най-важното е да победиш"

"Вие много по-добре разбирате от мен защо този мач е специфичен. Това което искахме да направим днес е играчите да не усещат никакво напрежение, разбира се, знаят колко тежък е този мач. По-важно бе да са концентрирани върху играта си и да дадат максимума"

"Срещу всеки един противник трябва да подхождаме сериозно. Така и мача срещу Спартак Варна. Нашият отбор няма този лукс да определи даден мач за лек. Към всеки противник се отнасяме максимално отговорно. Подготвяме се на пълни сили, защото ако подцениш някого ще бъдеш наказан"

"Искам да ви кажа, че е много хубаво да чувате толкова много хора да подкрепят отбора. Много съм горд, че футболистите днес отвърнаха с победа. Феновете показаха през пролетта защо са толкова важни и съм щастлив, че им се отблагодарихме. Благодаря им днес за подкрепата", завърши Величко Капланович. 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023