Един от най-големите спонсори в българския спорт Цветомир Найденов публикува интересна позиция на официалната си страница във „Фейсбук“. Собственикът на компанията „efbet“ отрече управлението на родните клубове чрез модела „бащица“, определи братя Домусчиеви като явление и предложи Професионална лига да се заеме с управлението на efbet Лигата.

"Понеже гледам какво става в Левски, а и вече натрупах 4 годишен опит с ЦСКА 1948, и като хвърля поглед назад през последните 30 години как се развиват българските футболни клубове, мисля, че моделът Бащица е изчерпан. Футболните клубове трябва да се издържат от приходи от продажба на продукта, а не от заеми от собственика или пък вноски за увеличаване на капитала.

Имаме едно явление: братята Домусчиеви и нищо друго за отбелязване като постижения, при цялото ми уважение към останалите хора, които си дават парите за футбол. Също много важно е да се направи Професионална лига, която да управлява Ефбет лига. Защото футболът из другите нива, няма нищо общо с най-високото ниво, говоря като организиране на спортно събитие и бизнес като цяло.

В ЦСКА 1948 собствеността е в ръцете на членовете на Сдружението, които са стотици хора, те избират кой да е в УС и кой да е ИД. Днес генерален спонсор е Ефбет, има също така и над 10 други спонсори, утре може да е някой друг, зависи от волята на членовете на Сдружението и какво ще изберат. За 30 години моделът Бащица не видях да направи кой знае какво, само при Лудогорец се получава, но там по-скоро е изключението. Аз мисля, че дойде време собствеността на клубовете да премине в ръцете на феновете и спонсори или мениджъри да се борят за тяхното доверие. Само това не е пробвано", написа Найденов в социалната мрежа.