Фенове на националния отбор на Северна Ирландия са с разбити глави и други наранявания, след като шествието им след края на мача срещу България на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив е било нападнато от местни запалянковци. Както е известно, родният представителен тим спечели с 1:0 в мач от Лигата на нациите.

Нападателите са били привърженици на пловдивския Ботев, твърди един от големите сайтове за ултрас културата в Европа, който публикува и снимки след екшъна.

Само бързата намеса на полицията в града е успяла да предотврати нарастването на инцидента и увеличаване на броя на пострадалите.

Източникът, разпространил снимките на ранените северноирландци, съобщава и за сбиване, провело се между представители на двете агитки преди вчерашния мач под тепетата. Българските фенове са спечелили боя за около 30 секунди, като трима от островитяните са избягали.

Разпространена е и снимка, на която български запалянковци позират с фланелка на националния отбор на Северна Ирландия, която е свалена от гърба на един от членовете на гостуващата агитка.