Софийски градски съд спря делото на Мартин Петров, който съдеше банка. Решението идва от съдия Стефан Кюркчиев и процедурата няма да бъде подновена, докато не приключи разследването срещу бившата лична банкерка на крилото Ирина Аткова. Причината за "замразяването" се крие в това, че всички важни документи по делото са в прокуратурата, а там от 2 години се води досъдебно производство.

Иначе бившият футболист така и не се яви в съда в четвъртък, като бе представляван от четирима адвокати.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Припомняме, че Петров съди Аткова за източване на цели 3,8 милиона лева от личната му сметка, което според неговия иск, се състояло в продължение на 10 години. Банкерката пренасочвала редица суми към сметката на своя съпруг. От банката отричат за измама и твърдят, че всичко е било в реда на нещата. Ирина Аткова пък е в неизвестност, след като бе уволнена.

Основният предмет на доказване, според съда към момента, е как и от кого са извършени 456 операции по цели 13 различни сметки, тъй като те са основното доказателство. С такива доказателство обаче нито Мартин, нито неговата банка разполагат. Една част от въпросните доказателства са унищожени, а друга са в прокуратурата. Съдът пък по закон няма право да претърсва, изземва или издирва Аткова, тъй като това е работа на прокуратурата.