Досегашният вицепрезидент на БФС Михаил Касабов застава временно на поста президент на Българския футболен съюз. Това обяви Камен Костадинов след заседанието на Изпълкома на централата. 

Касабов иззема функциите на Михайлов, който днес официално подаде оставката си. 

Както вече стана ясно, соченият за фаворит за поста на президент на БФС - Атанас Фурнаджиев, също подаде оставка вчера. Първият вицепрезидент на съюза - Йордан Лечков, пък не може да поеме поста, защото е в предизборна кампания. Така Касабов застава начело на БФС до конгреса, който най-вероятно ще се проведе през февруари 2020 година. 

"Целият Изпълком подаваме оставки, включително и аз. Ще има нов Изпълком, който да вземе решение за провеждането на конгрес", обяви Камен Костадинов, след като напусна заседанието на Изпълкома.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Конгресът е този, който ще избере членове на Изпълкома. На конгреса има процедура, нужно е време за подготовка", добави членът на Изпълкома Камен Костадинов. 

"За мен оставката на Михайлов е морален акт. Никой не го е натискал. Не е имало намеса на премиера Бойко Борисов, на държавата. Михайлов може би просто е разбрал, че създава условия за атака към българския футбол и като човек, който обича българския футбол, е решил да се оттегли", добави Камен Костадинов.

"Всеки, който отговаря на устава, може да се кандидатира за следващ президент на БФС. Ще видим кои точно ще бъдат делегати. Предстои да се проведе процедура, тя ще бъде почтена. Г-н Михаил Касабов, който временно ще е президент до конгреса, е човек с дългогодишен опит с познато име и авторитет, така че всичко ще бъде в духа на закона и морала", каза още Камен Костадинов.

"Нека не твърдим, че е имало намеса на държавата. Премиерът каза, че неговото правителство просто ще ревизира своите взаимоотношения с БФС", добави бившият депутат.

Михаил Касабов: