Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Ръководството на Черноморец ще заведе дело срещу ЦСКА за 700 000 евро. Именно такова обезщетение ще търсят бургазлии за кражбата на Абел Анисе. Интересното е, че в договорът на играча с "акулите" имаше освобождаваща клауза от 350 000 евро. Т.е. всеки клуб можеше да го привлече, ако плати тази сума.

През миналата зима обаче в канцеларията на бургаския клуб е пристигнала оферта от "Левски" за Анисе. В нея черно на бяло е било написано, че “сините” са готови да платят 700 000 евро, за да го привлекат в редиците си.

“Вярно е, имаме такъв документ и го пазим. Като начало ЦСКА трябва да платят 350 000 евро за Анисе, а за другата част от сумата трябва да се водят дела”, призна пред БЛИЦ Пламен Киряков.

Ако съдът признае искът на Черноморец за пропуснати ползи в размер на 700 000 евро, ще се окаже, че ЦСКА дължи на бургазлии над 1,2 милиона евро. Както е известно, “акулите” чакат от “червените” и 570 000 евро по трансфера на Мишел Платини на “Българска армия”.

“Незнам дали неплащането е политика на собствениците на ЦСКА или на клуба. Понякога има знак на равенство. Ако има нов собственик на “Армията”, ще видим какво ще стане. Ние сме за добри, нормални и равнопоставени отношения с всички отбори. Не е приятна такава ситуация, не е приятно да се дължат пари, но договорите трябва да се спазват. Ние сме диалогични и със старото ръководство на ЦСКА, и сме готови да водим диалог и с евентуални нови собственици. Но ще направим компромис само, ако има равнопоставеност. А не да ни казват "приемете тези пари", защото иначе никакви пари няма да видите”, завърши Киряков.
ДРАГОМИР АНТОНОВ/БЛИЦ