Младият вратар на Славия Антонис Стериакис е предсказал триумфа за Купата на България. Това разкри пред БЛИЦ СПОРТ треньорът на вратарите в „белия” клуб Радостин Станев.

„Беше преди близо два месеца. Тони дойде една сутрин за тренировка. Дръпна ме на една страна и ми вика: „Тренер, снощи сънувах, че печелим Купата на България. Ще играем с Левски на финала и ще ги бием”.

Аз се засмях. Какво да му кажа. Но предсказанието му не излезе от главата ми. През цялото време вярвах, че сънят ще се сбъдне. Особено, след като Левски отстрани ЦСКА. Защото Стериакис това ми каза – ще играем със „сините” на финала и ще спечелим. Разбрахме се да не казва на никого. Тайната си остана между нас двамата. Само ние "знаехме" какво ще се случи (б.р. - смее се).

Снощи, след като всичко приключи след страхотната драма, Тони започна да вика: „Видя ли, тренер, видя ли, че познах! Аз го прегърнах...”, заяви Станев.

„Много хора не ни вярваха. Много започнаха да ни оплюват снощи след финала – били сме смешен отбор, играли сме затворено, няма ли сме една атака. Моля, моля... Първо, кажете ми, ама откровено – кой ще е този треньор и този отбор, който ще тръгне да се надиграва с далеч по-опитен съперник. Второ, ние сме млад тим, най-младият в „А” група. Защо не се акцентира върху факта, че нашите млади момчета запазиха хладнокръвие и издържаха. Издържаха пред пълни трибуни, които на 95% подкрепяха Левски. Издържаха не 90, не 120 минути, а даже и при дузпите.
Защо не се акцентира на това, че тактиката на нашия треньор Загорчич успя.

Както и да е. Аз съм щастлив, че си свършихме работата и искам да благодаря на нашия шеф Венци Стефанов, който през цялото време ни вярваше. Да благодаря на младостта, че победи. И че българското, подчертавам – българското, победи”, добави Станев.

Междувременно БЛИЦ разбра, че Стериакис е излетял тази сутрин в 6.40 часа за Атина. Там младият вратар ще премине медицински прегледи в Олимпиакос. Припомняме, че той беше продаден на гръцкия колос, а договорът влиза в сила от 1 юни.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ