Как стои въпросът с новия треньор на ЦСКА? Има ли движение или нещата ще бъдат в застой до Нова година? Това е темата, която най-много вълнува „червените” запалянковци.

Както е известно, след раздялата с Едуард Йорданеску временно на треньорския пост в Борисовата градина застана Стамен Белчев. Той ще изкара мачовете до края на календарната година, а след това – в началото на януари, ЦСКА ще си има постоянен наставник.

Кой обаче ще бъде той? Вариантите са два – чужденец или българин. По първия въпрос вече се действа. В полезрението на „армейското” ръководство попадат трима иностранци. Информацията на този етап обаче е доста оскъдна, тъй като всичко е все още в зародиш.

Според източници на БЛИЦ СПОРТ едните преговори ще се водят от Христо Стоичков, като най-вероятно набелязаният наставник е испанец или е работил за последно в испанското първенство.

Много е вероятно обаче чужденците да поискат много пари, за да поемат ЦСКА. И при това положение никак не е изключено на преден план да изскочи български специалист. Естествено, фенът ще попита – за кого става въпрос?

Стойчо Младенов и Любослав Пенев отпадат категорично. Първият си намери нов отбор, след като подписа с казахстанския Кайсар. Вторият иска много да се завърне на „Армията”, но Христо Стоичков е категорично против. Ицо не искал и да чуе за бившия си приятел, който не го уважи на бенефисния му мач на 20 май на Националния стадион „Васил Левски”.

При това положение в ЦСКА са категорични – ще преговарят с млад и перспективен треньор, на който ще му бъде даден шанс и време да изгради силен отбор за следващия сезон (2017/18).

БЛИЦ СПОРТ разбра, че трима са въпросните млади наставници – Светослав Тодоров, Александър Томаш и Веселин Великов. На този етап с най-големи шансове е Тоди. Всъщност, почти сигурно е, че ако отпадне вариантът с чужденеца, именно роденият на 30 август 1978 година треньор ще седне на горещия треньорски стол в Борисовата градина.

Ясно на 100 процента е едно – най-късно около коледните и новогодишните празници ще се знае кой е новият треньор на ЦСКА.
Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига