Заловените с положителни допинг проби трима футболисти на ЦСКА – Тодор Янчев, Костадин Стоянов и Румен Трифонов, се връщат в игра, разбра БЛИЦ. Състезателните им права ще бъдат възстановени временно в петък (30 март) след заседание в БФС. Това става, след като тримата подадоха индивидуални молби (искания) правата им да бъдат временно възстановени до 5 април, когато ще се проведе заседание на Спортния арбитражен съд.

Както е известно, преди седмица БФС отряза “червените”, тъй като беше подадена молба от позицията на клуба, а не на тримата играчи. От “Иван Асен ІІ” заявиха, че ЦСКА е процесуално нелегитимирана страна по казуса. Впоследствие наказаните подадоха индивидуални молби, но преди два дни отново не получиха помилване с обяснението на председателя на Дисциплинарната комисия Юри Кучев, че не може да променя вече взето решение.

“Очаква се в петък да бъде взето решение на Тодор Янчев, Румен Трифонов и Костадин Стоянов временно да им бъдат възстановени правата. След това ще има Арбитраж на 5 април, на който всичко може да се случи”, заявиха източници от БФС пред БЛИЦ.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов ще може да използва наказаните за кратък срок, тъй като, ако на 5 април Арбитражът реши да увеличи наказанията на футболистите, те отново ще бъдат със спрени права. Следващият мач на “червените” е в Севлиево на 1 април (неделя) и ако всичко е наред, Тодор Янчев и Румен Трифонов ще бъдат на линия. Костадин Стоянов продължава да се възстановява след счупване на крака.

Възстановяването на правата беше задължение на БФС още на 14 март, когато 3-месечното наказание, наложено от Дисциплинарната комисия на БОК, е отменено от Маргарита Златарева (шеф на Арбитражния съд). Отмяната дойде след обжалването на БФС срещу санкцията. Така докато се произнесе Арбитражният съд, на 5 април, тримата имат право да играят, което няколко пъти беше потвърдено от самата Златарева./БЛИЦ