БФС забрани на ЦСКА да използва изтърпяващите наказание заради употреба на допинг Тодор Янчев, Румен Трифонов и Костадин Стоянов. Дисциплинарната комисия проведе извънредно заседание, на което реши, че не може да възстанови състезателните права на тримата, тъй като искането е от страна клуба от "Армията", който в БФС определят като "процесуално нелегитимирана страна по спора, поради което в случая, няма правно основание да подава документи от името на посочените състезатели."

Това означава, че Янчев, Трифонов и Стоянов няма да могат да играят поне до 5 април, за когато е насрочено заседанието на Арбитражния спортен съд към Българския олимпийски комитет. Днес изтече тримесечният срок от първоначалното им наказание, наложено от БОК. Арбитражният съд ще вземе решение за съдбата на тримата на 5 април - дали наказанието им да остане същото (3 месеца, които вече са изтекли), или да бъде увеличено. Дори футболистите да получат по-тежко наказание, то ще влезе в сила от взимането на решението, т.е. 5 април.

БЛИЦ публикува цялото решение на Дисциплинарната комисия:

ДК разгледа постъпилото от ПФК "ЦСКА" АД, „Искане", относно възстановяването на състезателните права на състезателите: Румен Трифонов, Костадин Стоянов и Тодор Янчев, временно спрени с Решение на ДК от 23.12.2012 поради допуснати нарушения на антидопинговите правила.

ДК установи, че ПФК "ЦСКА" АД не е процесуално легитимирана страна по спора, поради което в случая, няма правно основание да подава документи от името на посочените състезатели.

Решението на ДК за спиране на състезателни права, решенията на Дисциплинарната комисия на БОК както и Определенията на арбитражния състав на Българския спортен арбитраж се отнасят до лицата Румен Трифонов, Костадин Стоянов и Тодор Янчев, и техен е правният интерес да сезират с искания Дисциплинарната комисия.

БЛИЦ ви представя искането на ЦСКА до Дисциплинарната комисия:

2_18.jpg

3_15.jpg