БФС продължава са разиграва ЦСКА и тримата наказани за допинг футболисти – Тодор Янчев, Румен Трифонов и Костадин Стоянов. Дисциплинарната комисия не промени решението си отпреди няколко дни и след заседание днес отново не позволи на тримата да възстановят състезателните си права.

“Има член, който не позволява на Комисията да променя свои решения. Нямаме основание да го направим сега. В същото време ДК счита, че не може да тълкува или да разяснява изпълнението на други органи в случая на Български спортен арбитраж на БОК“, заяви председателят на Дисциплинарната комисия Юри Кучев. Преди заседанието по казуса бяха изслушани изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, директорът на Първенства и Турнири Антон Попов и член на правната комисия.

Преди седмица от Дисципа отхвърлиха молба на ЦСКА за временно възстановяване правата на футболистите с обяснението, че “клубът е процесуално нелегитимирана страна по спора, поради което в случая, няма правно основание да подава документи от името на посочените състезатели”. От комисията изискаха молби лично от футболистите, които бяха внесени. Дори и след този факт обаче от комисията днес отказаха да възстановят правата на Янчев, Трифонов и Костадин Стоянов.

Парадоксът е, че на 14 март 3-месечното наказание, наложено от Дисциплинарната комисия към БОК през декември, е отменено от Маргарита Златарева (шефката на Арбитражния съд). Насрочена е дата 5 април, на която ще се проведе заседание на Спортния арбитражен съд и евентуално на тримата ще бъдат увеличени наказанията. До тогава обаче, след като първоначалната забрана беше отменена, те имат право да се състезават, докато не дойде 5 април (датата за заседанието на Арбитражния съд).