Скандалът на стадион "Българска армия" от снощи стигна и до САЩ. "Спортс Илюстрейтед" намери място, където да обясни на своите читатели за "известната със своето насилие на моменти група на "Сектор Г".

"Играчи от израелския клуб Ашдод бяха прогонени на терена от феновете по време на приятелския мач с ЦСКА. Инцидентът е станал в първата минута на добавеното време, когато Ашдод води с 1:0. След тежък фаул на играч от Ашдод, завършил с червен картон, политат бутилки от трибуните и десетки фенове на ЦСКА нахлуват на терена.

Запалянковците са били ядосани от грубостите на съперниковите футболисти. Фаулът, който предизвика насилието, е довел до третия червен картон за играч на израелския тим.

Привържениците на ЦСКА, особено групата, известна като "Сектор Г", са добре известни със своето насилие на моменти. ЦСКА е най-успешният клуб в България, но сега изпадна в трета дивизия, след като през миналия сезон е имал финансови затруднения. Ашдод изпада във втория ешелон на Израел, след като завърши на последното място", пише изданието.

Както е известно, мачът между ЦСКА и Ашдод (0:1) не завърши, защото поредната балтия срещу играч в "червено" принуди армейските фенове да нахлуят на терена. За щастие нито един футболист на съперника не усети гнева на запалянковците, въпреки че най-безцеремонно ритаха момчетата на Христо Янев.

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА - ПРОГРАМА