Футболистите на израелския Ашдод, които наритаха вчера колегите си от ЦСКА, се изплашиха от феновете на „червените”. На стадион „Българска армия” гостите победиха с 1:0 в контролна среща, която завърши с нахлуване на привърженици на ЦСКА. Ултрасите побесняха от непрестанните балтии на играчите на Ашдод и ги подгониха по терена в последната минута на срещата. Изплашените израелци се скриха в тунела на сектор "Б".

"Всичко беше като на филм. В един момент наистина се страхувахме за живота си. Все пак благодарение на Господ всичко е наред и се прибрахме от мача живи и здрави", коментираха от клуба пред израелските медии.

"Организаторите на подготовката ни предупреждаваха, че контролата е с огромна доза риск за нас заради феновете на съперника. Въпреки това решихме да проведем мача. За съжаление, полицията бе извън територията на стадиона и нямаше контрол върху настроенията на феновете, които нахлуха на терена", допълниха от клуба.

Случката е основна тема в изданията в Израел, които я описват като "сбъдването на най-черните кошмари на футболистите". Твърди се, че през целия мач привържениците на ЦСКА са викали "Палестина" и са „освирквали еврейския народ”.