Футболистите на Ашдод, които бяха подгонени от феновете на ЦСКА в края на скандалната контрола стадион "Българска армия", се държаха изключително грубо спрямо "червените" и за малко да ядат бой от бесните привърженици. Гостите победиха с 1:0, като успехът за тях е бил много важен, въпреки контролната среща, превърнала се в корида.

Оказа се, че израелците са играли за премии в мача. Това довериха източници на БЛИЦ от ЦСКА. В лагера на "червените" чули как в Ашдод се надъхват да спечелят срещата на всяка цена, за да изкарат финансови бонуси.

Освен това от "Армията" разкриха и още нещо, което е отприщило яростта на футболистите от Израел. Треньорът им Еял Лахман още от началните минути започнал да псува своите и те обяснимо се изнервили. Изключително грубите им изяви доведоха до цели три червени картона. Лахман постоянно казвал на футболистите си да влизат твърдо в единоборствата, а псувните му били на английски език. На скамейката на ЦСКА недоумявали за странното поведение на треньора, който след атаката на феновете си изпати и беше ударен в главата.