Екзекутора на „петлите” от 1993 година и настоящ член на Изпълнителния комитет на БФС Емил Костадинов коментира предстоящата световна квалификация на България срещу Франция тази събота от 21:45 часа на Националния стадион „Васил Левски”. Той се върна към паметния мач от 17 ноември 1993 година, когато класира родния ни национален тим за световното първенство в САЩ през 1994 година, говори за настоящия селекционер Петър Хубчев, родния елит и водещите ни клубни тимове.

„В тези квалификации нямаме загуба у дома, дано така продължим и с Франция. Имахме някои грешни стъпки като гост, което ни коства класирането. Французите с основание се връщат към 1993 година, при този мач с нас. Ако не спечелят, може да не се класират за Световното. Те имат добър отбори, който ще ни затрудни много. Напрежението е в тях, те трябва да направят всичко възможно да победят, за да си отворят място за Световното. Нашите момчета трябва да са спокойни и да направят всичко възможно да победят”, сподели Костадинов пред „Диема Спорт”.

„Дано Костадинов отново ги накаже. За радост на футбола отборите доста се изравниха. Няма разлика в класите като преди. Ако се отпуснеш малко и получаваш удар. Трябва да живеем в настоящето и да гледаме в бъдещето. Трябва да направим така, че да има Костадиновци, Стоичковци, Пеневци, Хубчевци. Франция имат около 40 равностойни футболисти, нашият отбори трябва да излезе на терена и да играе футбола, който може и няма да загубим. Трябва битка от първата до последната минута. Нашите качества не са на световни нива, трябва да компенсираме с борба”, допълни легендата, наказал „петлите” през 1993 година.

„Хубчев кани футболисти, които според него са в отлично функционално състояние, които искат да помогнат на националния отбор. Има и дисциплина, на този етап се справя добре. Президентът на БФС ще разговаря със селекционера. Хубчев има място в националния отбор. Хубчев е име, което всеки познава и виждаме работата му”, продължи Костадинов.

„За мен първенството ни е интересно, още от първия кръг се получиха интересни срещи, дано да има повече публика по стадионите. В последните 6 години Лудогорец е шампиони, в последната година има леко отстъпление. Това може да се каже, тъй като повечето футболисти играят доста години заедно и в един момент имат и спадове във формата. Това е идеята да има 3-4 отбора, които да се борят за титлата. Левски играе колебливо. Дано Делио Роси има достатъчно време да изгради Левски. До Конгреса има достатъчно време. Мисля, че има определени стъпки, според които ще стане ясно кой ще се кандидатира за президент на БФС. Не е лошо, разбира се, да има и други кандидати. Нека всеки, който има желание, да предложи виждането си за развитието на българския футбол”, завърши Емил Костадинов.    

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​