България приема Франция на 7 октомври в световна квалификация. Двубоят няма как да не напомня отново за онзи 17 ноември 1993 година, когато Господ бе българин и успеха ни на „Парк де Пренс“ с 2:1. С онази победа българите се класираха на Световното в САЩ, на което стигнаха до четвъртото място.

Вестник "Фигаро" направи интервю със селекционера Дидие Дешан със специален въпрос как обира напрежението около състава преди решителния двубой в София и постоянните припомняния за 17 ноември 1993 г.

"Стига с този 17 ноември. Голяма част от момчетата дори не са били родени тогава. Контекстът сега няма нищо общо с тогава. Най-важна е самата среща и класирането ни в Русия, нищо повече", сподели Дешан пред "Фигаро".

"Петлите" изпуснаха да направят огромната крачка към Мондиала в домакинството с Люксембург, от което взеха само една точка след нулевото равенство в Париж. Но сега Дешан иска реванш в София.

"Трябваше да бием Люксембург миналия мач и ме е яд. Нямаше реализъм в действията ни, нямаше и прецизност пред гола в последния удар. Имаше и еуфория след голямата победа над Холандия преди това, което трябва да се избегне сега и да победим. Когато се класираме, всичко ще е наред", завърши Дешан.