Звездата на ФК Сараево Саид Хюсеинович коментира темата с ЦСКА и заяви, че се надява много скоро най-после да подсили "армейците". Още на 27 юли БЛИЦ разкри, че "червените" се интересуват от 24-годишния атакуващ халф, който се превърна в кошмар за "Левски" в срещите между двата отбора за Лига Европа и вкара 2 гола на тима от "Герена".

Хюсеинович вече не крие, че има предложение от ЦСКА, но още не е решил дали да го приеме. Халфът изчаква, тъй като се надява на трансфер в Испания. Желан е от лидера в Сегунда дивисион - Елче. Хюсеинович сподели, че дори вече е провел разговори с ръководството на испанския клуб. В Елче обаче са запълнили позволената бройка с чужденци извън Европейския съюз и това на този етап блокира сделката и прави ЦСКА фаворит за подписа на халфа, който в периода 2008-2011 беше собственост на Вердер (Бремен).

"Мениджърът ми се занимава с трансферните въпроси. Аз гледам да не мисля много за тези неща. Най-добрата опция е Испания. От разговора ми с ръководството на Елче, разбрах, че клубът има сериозни амбиции да спечели промоция за елита. Ако тяхната оферта устройва и мен, и ФК Сараево, ще я приема. Елче е силен отбор и бих се радвал да играя за тях. Освен това, имам оферта и от ЦСКА. Българите много ме искат. Знам, че от доста време ме следят. Скоро всичко ще се изясни", сподели Хюсеинович.

24-годишният халф подчерта, че при избора му решаващи ще бъдат не само личните условия, но и сумата, която ще получи ФК Сараево. Босненците обаче не могат да настояват за много пари, тъй като Хюсеинович има договор с тях само до февруари.

"В последно време много се говори и пише, че Саид има контракт до лятото на следващата година. Истината е по-различна и босненската общественост трябва да я знае. Неговият договор изтича на 13 февруари. Ако не отиде в чужбина, Хюсеинович ще остане до края на сезона. В Босна той не би играл за друг отбор, освен ФК Сараево. С ръководството на клуба винаги сме били в коректни отношения и се надявам те да си останат такива, за да може един ден Саид да се върне в тима, а защо не и да завърши кариерата си на "Кошево", обясни мениджърът на техничаря Сабит Дервишевич.

Повече от ясно е, че ФК Сараево прави всичко възможно да продаде Хюсеинович колкото се може по-скоро, за да не го изпусне без пари. Босненците дори вече привлякоха негов заместник - бившият младежки национал на страната - Амер Османагич, който за последно е играл в норвежкия Хаугесунд.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ