Депутатът от ГЕРБ - Емил Димитров, който е обединяващата фигура в Инициативния комитет за възраждане на ЦСКА, взе отношение по последните събития в червения клуб.

“Няма как да дам мнение за представянето на отбора в Ловеч, защото не съм гледал мача. Още съм на морето и си почивам сега. Затова не мога да давам оценки и да коментирам", обясни Димитров.

“Искам обаче да взема отношение по друг въпрос. Някои побързаха да обявят, без никакви основания, че Христо Стоичков ще влезе в продажна схема и ще направи договорка с ЦСКА. Аз го познавам предостатъчно и мога да ви гарантирам, че този достоен човек никога няма да продаде името си. Ицо е голяма фигура и за наше съжаление той доказа това точно срещу ЦСКА", коментира депутатът пред “Меридиан мач”.

“Поражението от Литекс е неприятно, но то няма да повлияе върху хода на промените. Ние сме форсирали максимално нещата. Има обаче чисто юридически процедури, които трябва да се спазят и те ще отнемат известно време. През тази седмица ще се опитаме да внесем документите в съда за регистрация на акционерното дружество. След като това стане факт, на ход ще е прехвърлянето на акциите. Засега няма сигнал от настоящите собственици на клуба, че ще се отметнат от договорката, която вече сме постигнали", разясни Димитров./БЛИЦ