Мажоритарният собственик на Пирин (Благоевград) Емил Наков даде пресконференция след бойкота на футболистите на вчерашната тренировка. Още в началото обаче той бе категоричен, че играчите, които не са се явили на заниманието, ще бъдат глобени по три точки с по 950 лева.

Наков категорично отрече каквато и да е намеса в бойкота на така наречената групировка "Г-15" и заяви, че стачката си е изцяло дело на футболистите. Той потвърди, че 26-и (б.а. - вчера) е ден за заплати и обяви, че футболистите на Пирин не е трябвало да прибързват. Шефът на "орлетата" бе лаконичен, че мач с Берое ще има и ако трябва, Пирин ще излезе дори и с юношите.

"Ситуацията не е особено приятна, но след шума, който вдигнаха медиите, поне бизнесът в Благоевград прогледна. Снощи ми се обади г-н Галчев и категорично пое ангажимент за 10 000 лева, които да даде на отбора. Говорих и с г-н Емил Павлов и той каза, че до края на седмицата той и негови близки бизнес партньори имат възможност също да дадат около 6000 лева като премия на момчетата за съботния мач. В тези 6000 лева ще трябва да се включа и аз. Г-н Галчев ми каза, че още 15 мощни фирми в Югозапада също могат да помогнат и той ги призова да го сторят", коментира Наков. /БЛИЦ