Новият треньор на Локомотив (Пловдив) Емил Велев вече запретна ръкави и работи активно по селекцията. Кокала, който се завръща на „Лаута“ след кратка пауза, няма притеснения от проблемите между ръководство и фенове. Той вече е готов с част от новите футболисти, които ще играят с „черно-бялата“ фланелка. Това са защитниците Живко Желев и Росен Колев.

Ветеранът Желев игра за Верея във „В“ група, след като напусна Славия през миналата есен. Колев пък беше част от Любимец.

Към отбора ще се присъедини и друг опитен играч. Това е Богомил Дяков, който работи с Велев в "Левски" и Славия. За последно универсалният футболист беше част от Монтана. Отхвърленият от бившия треньор Александър Станков Станислав Маламов също е дал съгласие да се завърне на „Лаута“.

„Надявам се всичко да е наред за първата тренировка на отбора. Не ме е страх от феновете. Вие знаете, че аз съм човек, който търпи критика, стига тя да е градивна. Вярвам, че с феновете ще се разберем и заедно ще водим отбора към добро“, каза пред "7 дни спорт" Емил Велев.

От старите футболисти към този момент остават вратарят Йордан Господинов, Здравко Лазаров, Александър Якимов, Ангел Грънчов, Спас Делев и Тихомир Трифонов. Първият лагер на Локомотив ще бъде в Банско. Отборът ще бъде там от 16 юни, като ще изиграе четири контроли. За втората част от подготовката вариантите са два – Боровец или чужбина.