По-голямо убийство във футбола няма от години. Няма и да има, докато този човек дерибейства в един от най-обичаните клубове у нас. За Коко и Локо иде реч. Двете неща са като скачени съдове от няколко години...за жалост. Защото Коко съсипа всичко, което някога Гочо и Зума са градили. Съсипа всичко с две-три години далавери, турнета, ъндъри, оувъри и хендикапове. От Европа го казват, не ние. А то не е тайна, вижте им резултатите и играта срещу едни и загубите с по 0:5 от други. Лъснаха даже и престижните контроли, които започнаха на 2 януари тази година, току няколко часа след разпиването за Нова година.

Ама казват, че Коко няма много накъде да мърда, част е от нещо голямо и трябва да изпълнява, а и нали така се пълни касата. Коя каса, не знаем, ама май не е клубната, ако е вярно, че дълговете на Локо си стоят, та даже се и увеличават. А футболисти и треньори си търсят стари задължения. Коко май взима всички за балъци с добре отиграния си сценарий. Всяко лято е готов да си тръгне, бие камбаната, че е обиден и е готов да се раздели с акциите. Къде са акциите, в Коко ли?! Май не са, зашото ако бяха, Марешки щеше да ги купи. Първоначално имаше такова намерение. Аптекарският бос обаче, като видя за какво става въпрос, се хвана за главата, а и в нито един момент Коко Динев не изрази готовност да се раздели с дяла си.

Абе, къде е Коко? Няма го, покри се за пореден път, когато почнаха трусовете в Локомотив. И пак се чува, че е готов да остане и дори си прави планове за градене на нов отбор. Градене на нов бардак, който ще обслужва нечии интереси. Както всеки път при тези шефове. Човекът от Сандански ще излезе и ще каже: "Ето, няма никой желаещ да помогне, оставам в името на Локомотив. Този клуб е марка и не трябва да играе във "В" група." И така Коко пак в Локо...за жалост.

Това е най-голямото убийство във футбола. Дори по-голямо от Христоловизма в "Ботев" или Титанизма в ЦСКА. Оказа се, че Коковизмът е непоклатим. А така Локомотив скоро ще умре. Публиката вече я няма, а тя е барометърът за нещата. Срамно е едни от най-верните фенове да не подкрепят отбора си срещу "Ботев", ЦСКА и "Левски". Те, горките, не знаят днеска тия долу на терена играят ли, или ще падат с 0:5.

В БФС, ако пак се направят на ударени, после да не вият на умряло. Ама и те си приказват, а керванът си върви. "Разследваме, работим, сигнали, служители, МВР", вика Фурнаджиев, ама не можел нищо да разкрие. Какви, сигнали, господин Фурнаджиев, от кого ги чакате?! От Марс ли?! Или по-добре да не се бъркат проблемите, че ще замирише и някой ще последва Ули Хьонес. А Коко ще си живурка и ще вика, че без него няма да има Локо. Глупости на търкалета. И ЦСКА ще има без "Титан" и Томов, и "Ботев" го има без Христола, а "Левски" със сигурност може без Батков. Така че, айде Динев да не влиза в ролята на фея-спасител. Локо е имало преди него, ще го има и след него. Може във "Жмъ" група да е, ама поне ще е чист. До момента, в който някой друг Коко не реши да протегне пипалата, за да усмърди футбола на оувъри и ъндъри.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ