Наставникът на Хасково Емил Велев се обърна към бивш левскар. БЛИЦ разбра, че на "Ямача" се очаква да пристигне Кирил Акалски, който да пази вратата на отбора през пролетта, когато "червено-белите" ще се стремят да оцелеят в "А" група.

По-рано днес стана ясно, че Хасково се разделя със стража Боян Пейков и още четирима играчи. Велев познава отлично качествата на 29-годишния Акалски, който след раздялата си с Локомотив (Пловдив) през август пази за втородивизионния "Раковски". Вратарят беше част от "Левски" (2010-2012 г.), но така и не успя да се наложи на "Герена". На пролет Акалски може да се сблъска именно срещу "сините", след като Хасково и "Левски" се паднаха един срещу друг на 1/4-финалите за Купата на България.

На "Ямача" чакат още централният защитник Тейнур Марем, който е собственост на Лудогорец. За младежкия национал това ще бъде завръщане в родния му клуб. Хасковлията в момента е част от дублиращия отбор на Лудогорец, а Велев е готов да му даде шанс да трупа опит в "А" група.

От Хасково коментираха пред БЛИЦ, че са склонни да се разделят с един от най-добрите си играчи - Педро Еуженио, само срещу изгодна оферта за клуба.