Българският национален отбор остана на последно място в Група 4 на Лига „В“ на Лигата на нациите и по този начин изпадна в по-долната Лига „С“. Същата съдба споходи Турция, Словакия и Северна Ирландия.

Въпреки очакванията на мнозина, „лъвовете“ няма да играят в турнира на УЕФА през 2021 г. Следващото издание на Лигата на нациите е чак в периода 2 юни – 27 септември 2022 г., тъй като през следващата година ще се играят квалификациите за Мондиал 2022.

Вече са ясни почти всички възможни отбори, с които „лъвовете“ може да играят в третото издание на турнира за национални отбори в Европа.

В Лига „С“ със сигурност ще са: Турция, Словакия, Северна Ирландия, Гърция, Беларус, Люксембург, Северна Македония, Литва, Грузия, Азербайджан, Косово, Гибралтар и Фарьорските острови.

Този списък ще бъде попълнен от още два тима. Те ще бъдат определени измежду Казахстан, Кипър, Естония и Молдова, които завършиха на последните места в своите групи. Те ще играят баражи в края на март 2022 г., за да определят кои ще останат в Лига „С“ и кои ще играят в най-слабата Лига „D“. Ясни са и двойките на разменено гостуване: Молдова – Казахстан и Естония – Кипър.