Желанието на Гриша Ганчев и Юлиан Инджов да напуснат управлението на ЦСКА може да бъде спряно само от два души. Това показва справка в Устава на компанията „ПФК ЦСКА-1948“ АД, която е собственик на футболния клуб.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Както е известно, в понеделник след обяд Ганчев и Инджов обявиха желанието си да предоставят акциите на „червените“ на друг. Според устава най-лесно е това да стане с предаването им други от акционерите. Според Устава това може да се извършва свободно, като се спазват изискванията на Търговския закон.

Ако двамата желаят да ги прехвърлянето да стане към трети лица, които не са акционери в „ПФК ЦСКА-1948“ АД, то това може да стане само с одобрението на 3/4от членовете Съвета на директорите. Към момента членове на Съвета са Гриша Ганчев, Юлиан Инджов, Емил Димитров и Искра Григорова.

"Прехвърлянето на поименните акции с право на глас към трети лица, които не са акционери в дружеството, може да се извърши само след приемане на положително решение от Съвета на директорите, прието с мнозинство 3/4 от всичките му членове, с което решение Съвета на директорите се произнася и по съществените елементи на прехвърлителната сделка", пише в Устава на дружеството.

Това означава, че ако Димитров и Григорова са против, то Гриша Ганчев и Юлиан Инджов няма да могат да прехвърлят мажоритарния пакет от акциите на ЦСКА на трето лице.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството