Етър победи с 2:1 Бдин (Видин) в поредния кръг от Северозападната "В" група, като мачът се игра в Севлиево поради наказание на "виолетовите". В 15-ата минута все още голове нямаше, като двата тима изпуснаха по едно положение. В 8-ата Мартин Николов проби отляво и намери пред вратата Тодор Чирпанов, който обаче би в аут. В ответната атака пък Венци Димитров отлично спаси удар на Павлов. Последваха нови два пропуска на “виолетовите” - първо на Георги Колев, а после Чирпанов излезе сам срещу вратаря, но би в тялото му.

В 28-ата обаче гостите от Видин откриха резултата след удар на Борислав Борисов. “Виолетовите” продължиха да играят атакуващо и минута преди почивката Тодор Чирпанов се реабилитира за пропуските - той засече топката с крак след центриране на Николаев от фаул и направи 1:1, пише sport-vt.com. В 46-ата минута Николаев стреля от външната страна на мрежата, а отново той можеше да изведе Етър напред в 52-ата, но прати с глава топката в напречната греда.

Две смени имаше в Етър - още в 37-ата минута на мястото на Колев влезе Ивайло Тодоров, а в 57-ата Тисовски замени Благо Ангелов.

"Виолетовите" поведоха с 2:1 в 58-ата минута - вратарят на гостите отби един удар и топката попадна у Димитър Байдаков, който с добавка отбеляза втория гол. Десет минути преди края резултатът продължава да е 2:1, като Етър атакува повече, а символичните гости залагат повече на контри.

До края избраниците на Сашо Ангелов продължиха да търсят трети гол. В 82-ата минута Байдаков стреля от малък ъгъл, но вратарят изби. После пък Чирпанов се освободи добре, но не можа да вкара. В 86-ата минута последва нов пропуск, след като със странична ножица Байдаков стреля в аут. В даденото добавено време обаче Бдин можеше и да изравни, след като Иванов изскочи в добра позиция, но би над вратата.

Победата е четвърта за Етър от началото на първенството, като след нея "виолетовите" имат 13 точки и заемат 6-ото място. Лидерът Локомотив (Мездра) е с 6 победи от 6 мача до момента и има пълен актив от 18 точки.

Съставът на Етър:
В. Димитров, Караиванов, М. Иванов, Ванков, Николов, Ангелов (57-Тисовски), Байдаков, Трифонов, Чирпанов, Николаев (89-Петров), Колев (37-Тодоров). Резерви: Петков, Гинчев, Петров, Тисовски, Савов, Павлов, Тодоров.