Завърналият се след 13 години в родния футболен елит Спартак (Варна) стартира първенството в Еfbet Лига с домакинство на Славия. Мачът е от 18:30 часа днес в морската столица. “Соколите” ще търсят успех срещу “белите”, за да зарадват хилядите си фенове, които въпреки делничния ден се очаква да изпълнят трибуните на стадион "Спартак".

В началото на подготовката за новия сезон варненци, водени от младия треньор Васил Петров, надвиха Славия с 2:1 в контрола в Банско. Наставникът на Спартак няма проблеми с наказани и контузени играчи и ще пусне на терена най-доброто, с което разполага с изключение на нападателя Мартин Тошев (б.р. - идващ от ЦСКА 1948), който не беше картотекиран навреме, както и на чужденците Емануел Моура и Ромей Ивей, които чакат работни визи. 

Поради липса на лиценз УЕФА Про като наставник на Спартак ще бъде записан Георги Иванов-Геша. 

В същото време в Славия също се подготвят за успешен старт. Наставникът Златомир Загорчич възнамерява да пусне от първата минута Галин Иванов. 34-годишният офанзивен играч се завърна на “Овча купел" това лято, след като се раздели с ЦСКА 1948. 

Вероятни състави: 

Спартак (Варна): Иван Дичевски, Генади Луго, Никола Борисов, Илкер Будинов, Проспър Менди, Янчо Андреев, Руслан Черненко, Даниел Начев, Божидар Васев, Леандро Мартис, Георги Бабалиев 

Славия: Светослав Вуцов, Людовик Соарес, Венцислав Керчев, Емил Виячки, Ертан Томбак, Георги Вълчев, Иван Минчев, Радослав Кирилов, Галин Иванов, Тони Тасев, Йон Бакеро

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа