Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори по актуалните теми в българския футбол. Утре "белите" стартират в новото първенство с гостуване на новака в елита Спартак (Варна) (от 18:30 часа).

"Изненадах се от победата на ЦСКА 1948 над Левски. Левски имаше добри игри напоследък. Това, което показваха е, че се справят със сплотяването на колектива", каза Стефанов при гостуването в "Арена Спорт" по БНТ.

Той очаква Лудогорец да попадне в групите на Шампионска лига и се надява Левски да вземе сериозен аванс на "Герена" срещу ПАОК, защото в Гърция ще е много трудно на тима на Станимир Стоилов.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

"Лудогорец може да отиде в Шампионска лига и дано успее. Левски има много труден противник в лицето на ПАОК, тежко се играе в Солун. Ако тук Левски не издейства някакъв аванс, който да им даде спокойствие, нищо добро не ги чака в Гърция. На стадиона на ПАОК ги чака ад", коментира Венци Стефанов. 

Той говори и за големия талант на Славия Мартин Георгиев, който в близките дни ще бъде официално трансфериран в Барселона. "На 15 или 16 юли трябва да се подпише договора в Барселона. Всичко е уточнено. Минал е медицински прегледи, харесаха го. Той е един от първите млади играчи в списъка, който е привлечен тази година. Убеден съм, че той ще заиграе в Барселона и ще играе голям футбол. Той е интелигентен, той е славист и защото е отговорен пред себе си и пред родителите си и пред ръководителите си. Както беше в Славия, така ще и в Барселона. Неговият дебют - съдията го изгони несправедливо. Детето на 15 години го обезличи този какъв беше някакъв футболист от някъде си в Лудогорец. Смятам, че ще остави следи. Когато навърши 18 години, тогава ще получи друг договор, като на пълнолетен футболист“, обясни Стефанов.

"Убеден съм, че Светослав Вуцов също ще поеме по хубав път. Искам ми се Светльо много добре да прецени и да види кое би било най-добре за неговото развитие. Разговарях и с него, и с баща му. Преди години имах един такъв не особено сполучлив вариант. Марио Кирев имаше вариант да остане в Швейцария и Ювентус. Той предпочете Ювентус, а там така бе ситуацията, че Буфон трябваше да умре, за да застане на вратата. Неговият талант не се разви както трябва. Нашата политика е максимално да се дава шанс на младите и да вземат участие в повече мачове“, заяви босът на Славия.

Той коментира и чужденците в българските отбори. „Вчера гледах състава на Лудогорец, само Недялков беше българин. ЦСКА също има преобладаващо мнозинство, както е модерно. Аз съм съгласен, нека да има, но да бъдат топ. Ако е, да е. Ако е по-добър - нашите ще се учат от него и ще се стараят да постигнат класата му. Обаче ако са по-слаби от нашите само, защото някой мениджър е казал "вземи го този, след 6 месеца ще го продадем и ще вземем 5 милиона"... аз съм го ял много пъти", добави Стефанов.

Президентът на Славия е обнадежден, че Младен Кръстаич ще постигне успехи, ако застане начело на националния ни отбор. "Българите се извъртяха почти всичките. Младен Кръстаич ще бъде добър треньор и най-важното е, че няма да му се качват на главата разни мениджъри. Няма да му се обаждат и президентите на клубовете. Той е доказан специалист. Дано стане той и дано вдигне дисциплината и скоростта на отбора", пожела си той.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа