"Левски" и Ростов завършиха наравно 2:2 в последната проверка на "сините" за тази зима в Кипър. Това беше четвърти пореден мач, в който избраниците на Илиан Илиев не успяха да стигнат до успеха.

Проверката се състоя в Ларнака, като играта беше равностойна. Автор и на двете попадения за "Левски" стана голмайсторът Базил Де Карвальо, който първо откри резултата в 19-ата минута, а след това се разписа и за крайното 2:2 в 73-ата от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Владимир Гаджев.

Пламен Илиев пък на два пъти беше наказан от европейския шампион с Ливърпул от 2005 година Флоран Синема-Понгол, който сега защитава екипа на Ростов.

Бившият тим на Христо Стоичков и Чавдар Янков е на 11-ото място в руския шампионат, а преди дни игра контрола и с друг български тим. Бившият отбор на Христо Стоичков и Чавдар Янков падна с 2:3 от "Ботев" (Пловдив).

За мача с Ростов наставникът на "Левски" Илиан Илиев заложи на футболистите, които се утвърждават като титуляри в състава му за официалните двубои. Само последното от общо шестте зимни попълнения стартира - холандското крило Гари Родригес. На вратата беше Пламен Илиев, а като бекове играха Дъстли Мулдер и Нуно Пинто. Завърналият се от Израел бранител Йордан Милиев игра в тандем с Димитър Везалов в центъра на защитата, където Илиев може да избира още и измежду Пламен Димов и Даниел Димов. Роман Прохазка и Станислав Ангелов бяха в средата на терена, а Кристовао Рамос, Владимир Гаджев и Гари Родригес играха зад Базил Де Карвальо.

Опитният нападател и днес изнесе отличен мач, показвайки, че именно той ще води атаката на "Левски" и през пролетния полусезон, докато Жоао Силва ще се включва като резерва.

Още във 2-ата минута Гаджев стреля директно от фаул, но прати топката в аут. В 19-ата "сините" откриха резултата, след като Базил Де Карвальо се откъсна сам срещу вратаря на Ростов Заболотний и прати топката в долния десен ъгъл - 1:0.

Само 2 минути след това обаче руснаците изравниха. Бившият френски футболист на Ливърпул Флоран Синама-Понгол направи 1:1, след като се озова на чиста позиция в близост до вратата и прати топката в левия ъгъл на Пламен Илиев.

В 23-ата се получи опасност пред вратата на "сините", футболист на Ростов засече с глава, но Илиев спаси, избивайки в корнер. Малко след това Де Карвальо също можеше да отбележи с глава, но вратарят на руснаците спаси. Последва пропуск на Холенда, който не може да накаже Пламен Илиев от изгодна позиция.

В 38-ата минута много активният Базил Де Карвальо обстрелва вратаря на Ростов, но неточно.

"Сините" започнаха активно второто полувреме. В началните минути с пропуски пред вратата на руснаците се отчетоха Гари Родригес и Кристовао Рамос. В 52-ата пък Базил Де Карвальо също не успя да се разпише за втори път в двубоя, засичайки с глава след центриране на Гаджев от фаул.

В 63-ата Ростов стигна до пълния обрат. Флоран Синама-Понгол наказа Пламен Илиев директно от пряк свободен удар - 1:2.

Десет минути след това "Левски" стигна до равенството. Базил Де Карвало реализира от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Гаджев – 2:2.

В 80-ата минута Мулдер пусна отляво към свободния Илиян Йорданов, заменил по-рано Рамос. Крилото на "сините" пробва да прехвърли вратаря на Ростов, но не успя, изпращайки топката над напречната греда. Три минути преди края Пламен Илиев спаси атрактивно удар на футболист от Ростов. В добавеното време появилият се на смяна за руснаците Данко Лазович удари напречната греда и равенството 2:2 остана непроменено.

По този начин "Левски" записа четвърто поредно равенство в контролите тази зима, като остана само с една победа до момента - 2:0 срещу Локомотив (Москва). Утре "сините" се прибират в България, а за 23 февруари имат планирана проверка с Видима-Раковски.

Контролата по минути - ТУК

"ЛЕВСКИ" - РОСТОВ (Рус) 2:2
1:0 Базил Де Карвальо (19), 1:1 Флоран Синама-Понгол (21), 1:2 Флоран Синама-Понгол (63), 2:2 Базил Де Карвальо (73-дузпа)

Levski_.jpg
"ЛЕВСКИ":  23.Пламен Илиев, 2.Дъстли Мулдер, 55.Йордан Милиев, 13.Димитър Везалов (84-25.Даниел Димов), 28.Нуно Пинто, 4.Станислав Ангелов (84-77.Стефан Велев), 8.Роман Прохазка, 16.Кристовао Рамос (74-22.Илиян Йорданов), 45.Владимир Гаджев, 34.Гари Родригес, 19.Базил Де Карвальо
Резерви: 89.Михаил Иванов, 25.Даниел Димов, 3.Ромен Ели, 6.Орлин Старокин, 7.Милен Василев, 77.Стефан Велев, 22.Илиян Йорданов, 29.Рене Михелич, 10.Христо Йовов
Треньор: Илиан Илиев

РОСТОВ: Заболотний, Калачов (80-Полоз), Кисенков (80-Кулишев), Ксулу, Салата, Гетигежев, Гацкан, Шешуков (39-Моргасов), Понгол (66-Лазович), Холенда (82-Чериченко), Чеснаускис

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ