В последните мачове прави впечатление, че Станимир Стоилов опитва да развие Левски и в друг аспект – статичните положения. Мъри е поверил всички статични положения на Патрик-Габриел Галчев, стана видно на дербито с Лудогорец (1:2). Явно треньорът на „сините“ опитва да превърне младия футболист в новия Пламен Гетов, след като на тренировките видял Галчев да изпълнява преки свободни удари.

„Видях, че той изпълнява няколко пъти. Честно казано, не съм убеден, че ще стане нещо. Защото не трябва само да риташ топката, а да гледаш и къде отива. За тези изпълнения се иска и подготовка, но най-важното е преди това да те целуне и Господ. Само със силен удар или с добър фалц не става“, коментира самият Пламен Гетов пред „Мач Телеграф“.

Според Маестрото от Сунгурларе Патрик-Габриел Галчев трудно ще успее само с усърдие в тренировките, дори и да изпълнява статични положения докато припадне.

„Казах вече – трябва да си малко целунат от Господ. Иначе не става. Освен това аз имах възможност да науча някои тънкости от Петър Жеков. Той ми обясни как стават нещата. Аз по-късно се опитах да го направя с няколко души. Показах им, но не се получи. Така стоят нещата“, отчита Гетов.

Бившият национал твърди, че в момента и в световен план няма футболист, за който да се заложи на 100%, че ще вкара при статично положение. Пламен Гетов е категоричен, че последният такъв играч е бил Жуниньо Пернамбукано.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022