Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Най-яростните привърженици на хърватския шампион Динамо (Загреб) се организират да пристигнат в Раград на 18 юли (сряда) и да предизвикат погроми, с които да прекратят мача на техните любимци срещу Лудогорец от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят ще е дебют за българския шампион в евротурнирите.

Според хърватското издание “Вечерни лист” хулиганите от групировката “Bad Blue Boys” (в превод “Лошите сини момчета”) толкова силно мразят президента на тима Мирко Баришич, че са готови на всякакви действия, за да го отстранят от клуба. Така въпреки че има договорката между Динамо (Загреб) и Лудогорец фенове на хърватския тим да не присъстват на стадиона в Разград, ултрасите от “Bad Blue Boys” са твърдо решение да пътуват за България.

Хулиганите от Загреб вече провалиха едно участие на своя Динамо в Европа, прекъсвайки мача с Удинезе като гост преди 4 години. Тогава хърватският гранд бе наказан да не играе в евротурнирите за един сезон.

Във вторник вечер около 100 ултраси на Динамо (Загреб) прекъснаха контрола на тима от лагера в Австрия. Още в 7-ата минута на проверката срещу Нефтчи (Азербайджан) хулигани с факли влязоха на терена и подгониха играчите. Нещата се успокоиха и мачът продължи до 60-ата минута, когато хулиганите отново нахлуха на терена и мачът бе прекратен.

“Забраняват на хората да отидат в България. Няма проблеми, ако аз съм проблемът, то ще бъда първият, който няма да отиде. Внимавайте обаче, защото ограниченията само окуражават хората да путуват за България”, крешеше един от ултрасите на Динамо по време на контролата с Нефтчи.

Друг фен пък му пригласяше: “Ние ще отидем в България и ако се страхувате от отпадане, знайте, че ще ви изхвърлят в Загреб. Аз ще съм първият, който ще хвърли пет факли в Загреб и ще ви изхвърли”.

Тези думи са потвърждение, че феновете на Динамо (Загреб) усилено се готвят да пътуват за Разград и да предизвикват погроми на стадиона на Лудогорец въпреки договорката между двата клуба.