Полицията предприе действия срещу хулиганите, нанесли погром над сградата на БФС в София вчера. Органите на реда са стартирали тази сутрин в 06:00 часа специализирана акция и са арестували десетки фенове на ЦСКА.

Към момента в СДВР са доведени и задържани 15 души. Провеждат се разпити, които ще определят процесуалното им качество в образуваното досъдебно производство, съобщиха от пресцентъра на МВР. Всички материали по случая са докладвани в Софийската районна прокуратура по компетентност. Продължава работата на полицията за издирване на други участници в инцидента.

Позовавайки се на видеоматериали и снимки, полицаите нахлули по домовете на привържениците, които са участвали във вчерашния протест на "Орлов мост" и сградата на родната футболна централа.

Установени са голяма част от лицата, които са изпочупили стъклата и са нанесли други щети на сградата на „Иван Асен II". Сред арестуваните има стари познайници на полицията, които вече са били наказвани за хулигански прояви на футболни срещи. Задържани са още фенове на Партизан и Стяуа, които също са участвали в погрома над сградата на БФС.

Стадион „Българска Армия", на който втори ден се провежда турнир по футбол в памет на покойния голям привърженик на „червените" Дени, е запечатан. Повечето от привържениците на „армейците", които са участвали в турнира, както и тези, които са пътували към стадиона, за да гледат надпреварата от трибуните, също са били задържани.

На всеки от входовете на стадион „Българска Армия” има патрулиращи полицейски автомобили, които проверяват всеки фен, който иска да влезе на съоръжението.

Във фен-страницата на "Офанзива" в социалната мрежа "Фейсбук" се появи предупреждение към всички привърженици на „червените”.

Съобщението на „Офанзива” без редакторска намеса:

"В момента над феновете на ЦСКА се извършва милиционерски геноцид. От 6 часа "органите на реда" извличат от домовете привърженици, които са участвали във вчерашния протест на "Орлов мост" и сградата на "бфс". Безобразието продължава и на ст."Българска армия" където тече вторият ден от турнира в памет на Дени. Момчета, които са пътували натам, за да играят мачовете си са били задържани".