Атака срещу ръководството на Динамо готвели феновете на Динамо (Загреб). Преди вчерашния мач от Лига Европа срещу Лудогорец управата на хърватския тим е била настанена в хотел “Радисън”, който е само на метри от парламента. Планът обаче бил надушен от родните полицаи и започнали масовите арести, пише “Стандарт”, позовавайки се на източник от МВР, пожелал анонимност.
 
Гамените от "Бед Блу Бойс" пристигнали в София не да гледат мача, а да се разправят с ръководството. Те планирали да се съберат на групи пред хотела и да изненадат персонала с обща атака. Крайната цел била братята Зоран и Здравко Мамич. Президентът и изпълнителният директор на "Динамо" са мразени от хулиганите, повечето от които имат забрана да стъпват на мач.
 
Полицейската акция обаче завърши с общо 67 арестувани хървати. Още 120 техни сподвижници бяха върнати обратно на границата. Около 200 от по-мирните запалянковци на гостите стигнаха до стадиона, но не посмяха да влязат. Те били заплашени с побой от "Бед Блу Бойс", ако се появят на трибуните.