Фенклуб Етър излезе с отворено писмо чрез медиите, в което приветства промените в клуба и обяви, че е готов на съвместно сътрудничество, ако знае повече за целите и стратегията за развитието на мъжкия отбор и развитието на детско-юношеската школа.

Sport-vt публикува писмото на привържениците на "виолетовите":

До акционерите в ПФК Етър 1924

Уважаеми господа,
С оглед на обявеното име на нов акционер в клуба и многото събития от тази и изминалата седмица, свързани със селекцията, склонни сме да вярваме, че всичко това може да е едно ново начало за футбола във Велико Търново. Бяха привлечени нови качествени попълнения, докато почти всички участвали в позорния бараж от 17 юни тази година бяха освободени. Бихме желали да адмирираме първите стъпки на новото ръководство и да подкрепим всички действия за едно по-добро бъдеще на футбола във Велико Търново.

Тъй като считаме, че търновската общественост е била лъгана многократно и болезнено през последните години, за да дадем отново пълната си подкрепа и за да бъдем отдадени напълно на каузата, бихме искали да научим повече подробности, както и конкретни ангажименти на клуба в няколко насоки. Вярваме, че тези въпроси вълнуват десетки хиляди граждани, а и намираме за нормално отговорите да са публично достояние, като се има предвид, че един футболен клуб не е просто бизнес, а субект в обществения живот, съсредоточил вниманието и очакването на огромен брой хора, а и още повече в конкретният случай на ПФК Етър 1924, гражданите, чрез община Велико Търново, са и собственици на 34% от футболния клуб.

В тази връзка, за нас е от изключителна важност да знаем:

1. Какви са стратегията и целите за развитие на мъжкия отбор, както и плановете за финансовото му обезпечаване с оглед постигането на дългосрочна стабилност и възход?

2. Какви са конкретните планове и цели за развитие на детско-юношеската школа (ДЮШ)? В най-силните години на ФК Етър именно ДЮШ беше движещата сила на успеха. Първо дойдоха медалите и титлите на национално ниво на децата и младежите, преди да триумфираме и с шампионската купа при мъжете. Клубът разполагаше с добри треньори и мрежа от скаути, които наблюдаваха и привличаха талантливи деца от училищата в града и региона. Знаем, че възраждането на подобна сложна структура не може да стане нито за седмица, нито за месец или година, но искаме да разберем какви са конкретните планове и цели, които си поставят в тази насока новото ръководство на клуба, как те са разписани във времето и как ще бъдат финансирани?

3. И пряко свързано с горните две – какво се планира да се случи с футболните бази в региона, така че те да осигурят добро материално обезпечение за развитие и подготовка на ДЮШ и първия отбор? Надяваме се на по-голяма помощ от страна на местната власт и по-добро партньорство между нея и новите акционери в клуба, което да отговори на високите очаквания за стабилно развитие на клуба по утвърдените модели на водещите футболни държави.

Призоваваме всички акционери в клуба, да намерят подходящата форма, било в лични срещи, публични дискусии или пресконференции, чрез която да запознаят футболната общественост на Велико Търново и региона със своите идеи и цели, както и конкретни ангажименти по гореизброените въпроси.

Призоваваме за по-голяма прозрачност и публичност в управлението на клуба и сме на разположение за срещи и дискусии по проблемите на футбола във Велико Търново.

Оставаме позитивно настроени и готови за съвместно сътрудничество.

Фен Клуб Етър