Феновете на „Левски” са бесни на Българския футболен съюз след поредната солена глоба за тима, макар тя да е следствие на действията именно на привърженците. Днес ДК към футболния съюз глоби „сините” с близо 40 000 лева за расиски обиди от страна на феновете към Джаксън Менди по време на мача с Литекс (2:2).

Националният клуб на привържениците на „Левски” излезе с декларация, която обвинява БФС в открита гавра с клуба. Ултрасите твърдят, че за последиците от всичко това ще бъдат отговорни ръководителите на футбола.

Любопитното в случая е, че привържениците на "Левски" са прикрепили към декларацията си снимка на фен на ЦСКА, който хвърля камъни по сгградата на БФС. Кадърът е от протеста на "червените" ултрасите преди време, който доведе до счупени стъкла на "Иван Асен".

Декларацията на НКП със заглавие „Търпението свърши!!!


„В частния футболен съюз на едни самозабравили се водят абсолютно открита, целенасочена и агресивна политика и гавра срещу „Левски” (София).

Различният аршин, с който се мери, е крещящо циничен, рядко арогантен и нечувано несправедлив - като хвърлен бетонен къс, като подпалена и изпочупена сграда...

В пространството тлее огромно напрежение и се заражда вълна на омраза и реваншизъм. Виновни ще сте вие, само вие и единствено вие.

И за всички последици ще отговаряте вие, само вие, и единствено вие.

Вие – четвъртите в света, олигарсите около вас, политическите мекерета и национални предатели."