Пресслужбата на „Левски“ публикува на официалния си новинарски канал във „Фейсбук“ няколко любопитни статистически факта за предстоящия утре 1/8-финален реванш за Купата на България срещу Монтана. Двубоят е от 16:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“ и ще бъде ръководен от Николай Йорданов.
 
* „Левски“ има абсолютна доминация в сблъсъците с Монтана, като загубата в първата среща от 1/8-финалите за Купата на България е единствената за „сините”. В турнира за Купата двата тима са се срещали общо 4 пъти, като победите за столичани са 3, равни срещи няма, а монтанци се поздравиха за първи път с успеха на 29 октомври - 2:0. Головата разлика е 5:3 в полза на „сините”.
 
* По-голяма е историята на срещите в „А” група. За шампионата „Левски“ и Монтана са се срещали общо 14 пъти. Победите за „сините” са 11, равните мачове 3, а Монтана няма победа. Головата разлика е 29:6 в полза на тима от „Герена”.
 
* За Купата това бе първи мач срещу Монтана за всички от актуалния състав на „Левски“. В първенството вратарят Пламен Илиев и защитникът Веселин Минев имат най-много мачове срещу монтанци. Илиев е с 4, а Минев с 3. Владимир Гаджев има 6 мача, но той е извън състава поради трайна контузия.
 
* За последно „Левски“ победи Монтана като домакин на 21 август 2011 г., когато „сините” спечелиха с 1:0 след гол на Сьорд Арс. Само три месеца по-рано (на 27 май) „Левски“ записва класически успех с 3:0. Попаденията реализират Веселин Минев, Гара Дембеле и Христо Йовов.

Купа на България - сезон 2014/2015

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите