Привърженици на Спартак (Плевен) днес внесоха в Община Плевен заявление за протест във връзка със забавената обещана помощ от местната власт за спасяването на футболния клуб.

Протестът е заявен за петък, 22 февруари, от 12:00 часа, а като място е посочен площад "Възраждане" пред сградата на Община Плевен.

И днес спонсор за Спартак (Плевен) няма. Няма обаче да бъде внесено и писмо в БФС за отказване участие в първенството на "Б" група. Плевенският клуб ще изчака за нов спонсор до края на седмицата. Днес кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков неофициално обяви, че се е договорил с двамата съсобственици Даниел Митов и Иван Динов да изчакат до неделя, за да дойде новия паралия.

Досегашните шефове се съгласили с искането на градоначалника, променяйки позицията си от миналия петък, когато заявиха, че няма кандидат за спонсор и в понеделник (днес) ще внесат писмо във футболната централа за отказа на клуба от "Б" група.

Вчера обаче с писмо до медиите и обществеността шефът на пловдивската строителна компания "МАИ-ГРУП” ЕООД Мирослав Илиев изяви желание да вземе Спартак (Плевен). Кой обаче ще е наследникът на Динов и Митов все още не се знае.