Първият от трите летни лагера на "Ботев" (Пловдив) започва от днес. Около 9 сутринта във вторник „жълто-черните” заминаха за Тетевен, където ще протече първият етап от подготовката на отбора. Престоят в старопланинския град приключва с контролна среща срещу Видима-Раковски, като мачът е на 6 юли в Тетевен.

„Канарите” тръгнаха от Пловдив в доста оскъден състав. Иван Цветков и Рубен Паласуелос ще се присъединят към отбора през седмицата, също както и Асен Караславов, който пропусна първата тренировка на отбора.

В новата клубна "Сканиа" се качиха 12 футболисти – вратарите Христо Иванов, Росен Андонов и Ернестас Шеткус, Ангел Рахов, Йордан Христов, Петър Атанасов, Тодор Неделев, Станислав Костов, Лазар Марин, Лъчо Ангелов, Радослав Терзиев и македонецът Горан Тодорчев.

По-късно днес към тях в Тетевен ще се присъединят Мариян Огнянов, Ивайло Димитров, Костадин Дяков и Диего Фераресо, които първо трябва да минат медицински изследвания в Пловдив.

С отбора не тръгна бразилецът Нунес Родригес до Сантос, което на практика означава, че на латиноамериканеца няма да се разчита.

До края на седмицата всички играчи с договори ще бъдат събрани на лагера в Тетевен.