Световната футболна централа остави в сила наказанието, наложена на България за расизъм. ФИФА е отхвърлила жалбата на БФС. Така българският национален отбор трябва да играе следващата си световна квалификация пред празни трибуни.
 
България беше наказана заради обидите на расова основа към датския защитник Патрик Мтилига по време на мача на 12 октомври (1:1). Това означава, че квалификационната среща за Мондиал 2014 срещу Малта (22 март) ще се играе при закрити врата. Освен това БФС трябва да плати глоба в размер на 35 000 швейцарски франка.
 
Освен българската жалба, ФИФА е отхвърлила и обжалването на Унгария, която беше наказана заради антисемитски прояви по време на мача с Израел през август. Унгарците са санкционирани с един мач без публика и глоба от 40 000 швейцарски франка.
 
“Жалбите на Унгарската футболна федерация и България футболен съюз бяха отхвърлени и дисциплинарната комисия към ФИФА потвърди тяхната сила. Двете национални федерации са предупредени за бъдещи подобни прояви. Ако подобни инциденти се случат отново, ФИФА ще бъде принудена да вземе по-сериозни мерки, които може да включват анулиране на мачове, отнемане на точки и дисквалификация от международни надпревари”,  обявиха от световната футболна централа.