“Левски” приема Лудогорец в мач реванш от полуфиналите за Купата на България. Срещата е днес от 18:45 часа на „Георги Аспарухов”, а първият сблъсък в Разград завърши при резултат 0:0. Двубоят днес ще бъде предаван по Диема Спорт и следен на живо в БЛИЦ.

Срещата се явява от огромно значение и за двата отбора. Купата е единственият шанс за „Левски” да спаси сезона и да участва в европейските клубни турнири. Лудогорец пък се цели в златен дубъл, тъй като е близо и до спечелване на титлата.

За „Левски” и неговите привърженици това е мачът на сезона. Близо 13 000 фена ще създадат невероятна атмосфера на стадиона и със сигурност няма да спрат да пеят през целия мач. Това пък допълнително ще амбицира „сините” футболисти, част от които за пръв път ще видят толкова много подкрепа.

Съдбата на „Левски” зависи в голяма степен от този мач. Евентуално достигане до финал и Купа би помогнало на тима да задържи класните чужденци като Бедоя, Аниете и Прохазка. Участие в Европа би било положително и от финансова гледна точка, особено при сегашната криза на „Герена”. Треньорът Стойчо Стоев пък е амбициран да се докаже срещу бившия си тим. Той бе уволнен въпреки достигането до осминафиналите в Лига Европа и малко преди влизането в групите на Шампионската лига.

От друга страна в Лудогорец са пределно мобилизирани да докажат превъзходството си над всички останали клубове в България. При евентуален втори пореден дубъл разградчани ще покажат, че са много напред спрямо другите наши отбори и ще убият окончателно конкуренцията в родния футбол.

Стойчо Стоев има само еднa въпросителна около съставa – кой да излезе на десния фланг на нападението. Дилемата дойде след контузията на Божидар Краев в двубоя със Славия (0:1). Той лекуваше разтежение на бедрен мускул и започна да се натоварва наравно със съотборниците си едва в неделя. От „Герена" не искат да го пускат прибързано в игра, но явно заради важността на срещата ще се наложи. В последните тренировки „сините” разиграха редица варианти. Част от тях включваха някой измежду Александър Александров и Емил Нину да действа като десен бек, а Роман Прохазка да бъде преместен в предни позиции. Този вариант обаче е доста рисков, защото словакът е във форма и на него се разчита да обезвреди Върджил Мисиджан, както го стори в предишния двубой. Като дясно крило бе пробван и Борислав Цонев, който направи добър мач в последния кръг срещу Марек (3:1). Везните обаче клонят към Краев. Останалите титуляри са ясни. Боян Йоргачевич ще застане на вратата, а пред него ще действат Веселин Минев, Борислав Стойчев и Аймен Белаид. В средата на терена ще бъдат Владимир Гаджев и Мигел Бедоя, а пред тях Антонио Аниете. Либан Абди ще оперира по дясното крило, а Валери Домовчийски ще бъде на върха на атаката.

Георги Дерменджиев има много повече дилеми за решаване преди битката на „Герена”. Очаква се той да извади от титулярния състав поне половината от играчите, които бяха на терена в Стара Загора при загубата с 0:2 от Берое. Козмин Моци и Александър Барт пък ще се завърнат в стартовите единадесет. Те получиха почивка в мача с Берое, за да се свежи за днешната битка.

Мачът тази вече спокойно може да бъде наречен финал преди финала. Черно море вече се класира за спора за трофея, но „моряците” отстъпват по класа на „Левски” и Лудогорец. Всичко за един истински спектакъл и хубав футбол е налице днес. Хубав терен, пълни трибуни, приятно за игра време. И нека по-добрият победи.

„ЛЕВСКИ„ЛУДОГОРЕЦ22.JPG
18:45 часа, пряко по Диема Спорт
София, стадион , „Георги Аспарухов”
(0:0 в първия мач)
Съдия: Станислав Тодоров или Ивайло Стоянов
(ще бъде определен след жребий два часа преди началото на срещата)

Вероятни състави:
„Левски”: Боян Йоргачевич, Роман Прохазка, Борислав Стойчев, Аймен Белаид, Веселин Минев, Владимир Гаджев, Мигел Бедоя, Божидар Краев, Антонио Аниете, Либан Абди, Валери Домовчийски
Резерви: Пламен Илиев, Мики Орачев, Емил Нину, Сашо Александров, Радослав Цонев, Борислав Цонев, Луис Педро
Контузен: Георги Сърмов, Наказани: няма
Отстранен: Лукаш Гикевич
Треньор: Стойчо Стоев

Лудогорец: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Александър Барт, Козмин Моци, Витиня, Христо Златински, Светослав Дяков, Дани Абало, Марселиньо, Върджил Мисиджан, Жуниор Кишада
Резерви: Иван Чворович, Георги Терзиев, Браян Ангуло, Фабио Ешпиньо, Михаил Александров, Вандерсон, Роман Безяк
Контузени: Йордан Минев, Юнес Хамза, Наказани: няма
Треньор: Георги Дерменджиев

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015