ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Младежките ни национали се представиха геройски и успяха да спечелят с 1:0 гостуването на Полша от евроквалификациите във вторник. Момчетата на селекционера Александър Димитров ликуваха с трите точки след гол на Марин Петков в 58-ата минута.

Лъвове! Младежите върнаха надеждите на България за класиране на Европейско

 Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Родните таланти блеснаха на ултрамодерния стадион "Шльонски" в Хожув, изнасяйки лекция на класния полски тим, който е оценяван на около 55 милиона евро. За младежите на "дружина полска" играят футболисти от Волфсбург, Болоня и Щурм (Грац), и то редовно, за разлика от нашите национали. Част от избраниците на Сашо Димитров са принудени да търкат пейките в родния елит за сметка на знайни и незнайни чужденци, които окупираха голяма част от отборите в Efbet Лига. "Лъвчетата" определено надскочиха очакванията и изненадаха фаворита Полша, като любопитното е, че в нашия състав има и футболист от четвърта дивизия на Германия - Емануел Мирчев-Ману от Теутония. 

Героите ни се раздадоха до последен дъх за герба и сега заслужено обират овациите. С храбрите си изяви в Хожув нашите младежи показаха, че имат потенциала да бъдат важни фигури и в клубните си отбори. 

Управниците в държавата ни обаче е крайно време да се замислят и да вземат пример от колегите си в Полша. Футболните фенове у нас мечтаят да имаме красив стадион като този в Хожув. Лъскавото съоръжение "Шльонски" е с 60-хиляден капацитет и стува около 30 милиона евро. И от самолет личи, че полската държава инвестира в спорта и работи за развитието му.  

Всичко на стадион "Шльонски" е изпипано до последен детайл, започвайки от терена, трибуните, включително и модерните ложи, в които са поставени големи монитори, постери със звездите на полския национален отбор начело с Роберт Левандовски и др. Освен това всяка ложа е със самостоятелен санитарен възел - нещо, което по стадионите в България за момента няма как да се види. До "Шльонски" пък има лифт, който улеснява придвижването на хората, пътуващи за мачовете.

Moмчетата от националния ни отбор останаха впечатлени от бижуто в Хожув и още по-щастливи от успеха, който постигнаха и съхраниха шансове за класиране на европейското първенство догодина.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

 

Публикувахте от Blitz Sport в Четвъртък, 28 март 2024 г.