Френският нападател Грегори Акселрод, който в момента е на проби в ЦСКА, е измамник, който никога не е играл професионално футбол. Това твърдят фенове на Пари Сен Жермен в един от интернет форумите, където те коментират любимия си тим.

26-годишният нападател твърди, че е играл в ПСЖ, аржентинските Тигре и Ривър Плейт, което подтикнало фен на "армейците" да попита привържениците на френския тим за качествата на футболиста. Феновете на парижани обаче обясняват, че това не е истински футболист, а любител, който сам си измисля историите, че е играл в определени тимове.

За по-голяма достоверност Акселрод качва различни видео материали, които снима с помощта на приятели. Освен това той създава сайтове и блогове, в които разказва за развитието на кариерата си.

Първоначално хората от форума решават, че темата е поредната шега на самия Акселрод, но после българският фен на ЦСКА показва линк към информация от България, че този човек наистина е на проби при "червените".

"Грег Акселрод е лъжец, манипулатор и със сигурност не е професионален футболист. Преди две или три години открихме неговия уебсайт, в който той твърдеше, че е играч на втория тим на ПСЖ и дори е капитан. Той си има специална страница, блог и дори се беше вкарал в "Уикипедия".

"В началото си мислехме, че това е шегаджия, който просто си прави майтап, но след време започнаха да се появяват негови истории как ходи на проби в различни тимове. Тогава съвсем ясно стана, че този човек е измамник. Когато го изгонят от вашия тим, той ще започне да нарича себе си бивш играч на ПСЖ и ЦСКА", обяснява накратко ситуацията фен на парижани.

На видеоклипчетата в интернет се вижда, че Акселрод играе някакви мачлета с фенски фланелки на ПСЖ. Французинът се е превърнал в легенда за голяма част от привържениците във Франция и те редовно се забавляват с историите на псевдофутболиста.

Футболистът има свой собствен сайт, в който обяснява, че след престоя си в ПСЖ е искан от Селтик и Спарта (Прага), но е заминал за Бруней, където е защитавал цветовете на местния ДПММ./БЛИЦ