Може би най-поливалентният футболист на ЦСКА - Тибо Вион, е обект на интерес от френски клуб, пише „Мач Телеграф“. Става въпрос за изпадналия от Лига 1 Ним. Отборът търси по-евтини, но опитни играчи, с които да гони бързо завръщане в елита.

Треньорът на “крокодилите” Паскал Планк познава отлично качествата на Вион, на когото е бил наставник във втородивизионния Ниор през пролетта на 2019 година. Именно от този отбор Вион дойде на “Българска армия”.

През изминалия сезон Тибо Вион записа 19 мача в efbet Лига, 3 за купата на България и 5 в Лига Европа. Така общият му баланс е 27 срещи с червения екип, в които той отбеляза два гола - на Монтана при 6:0 и на Ботев (Пловдив) при 3:0.

По принцип Вион бе привлечен като десен бек, но му се наложи да попълва всякакви дупки, като Бруно Акрапович го използваше като вътрешен халф, а Любо Пенев го тестваше и на левия фланг на защитата.

В своята кариера 27-годишният футболист е играл за Метц, Порто Б, белгийския Сераинг и Ниор, където прекарва цели три години. Както е известно, той и световен шампион до 20 години с екипа на Франция.