Левски ще пусне в продажба специална фланелка, с която ще бъдат отбелязани 31 години от знаменитата победа с 2:1 над шотландския гранд Рейнджърс. Това стана ясно от видеото, която „сините“ пусната с официалните си клубни канали.

Част от клипа са легендите на Левски Даниел Боримиров, Николай Тодоров-Кайзера и Пламен Николов-Пинко. И тримата взимат участие в мача с Рейнджърс на 29 септември 1993 г., като Тодоров бележи победния гол в последната минута.

Борето, Кайзера и Пинко са облечени с фланелки, които наподобяват на екипа от мача с шотландците, като дори е изписано името на тогавашния спонсор.

Утре се навършват 31 години от победата и се успехът да бъде отбелязан преди домакинския двубой срещу Арда. „Сините“ приемат тима от Кърджали от 18:45 часа. Николай Тодоров дори ще бъде гост на традиционната „Синя фиеста“ преди мача.

В последните дни от „Герена“ с редица клипове и други публикации намекват, че специално за годишнината от мача с Рейнджърс ще се случи нещо специално.

„Историята помни, емоцията крещи, стадионът трепти! Левски победи в двубой на гиганти! Мистерията се разплита тази вечер...“, написаха „сините“ на профила си във „Фейсбук“.

 подкрепя българския спорт

efbet Лига - сезон 2024/2025