Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев говори пред БНТ за новия старши треньор на националния отбор Ясен Петров. Той разкри как се е стигнало до избора на Пловдивския Джанини.

"Всички застанаха зад кандидатурата на Ясен Петров. Трима от 6-7 се съгласиха за разговори относно треньорския пост - Петров, Георги Дерменджиев и Георги Донков. След дискусия в Изпълкома се обединихме около Ясен Петров. Търсим треньор, който да подмлади състава, да даде път на младите, да даде искрица в националния отбор“, заяви Фурнаджиев.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

„Сашо Димитров прецени, че за момента е по-добре да води младежкия национален отбор, знаете, че имахме добри резултати.

Да спрем със спекулациите, че някой се бърка на националния треньор. Това наистина са спекулации. Никой не се бърка в определянето на състава - няма такова нещо и не е имало!

Ясен Петров трябва да изгради нов гръбнак на националния отбор от млади футболисти. Договорът е такъв, за да може новото ръководство да направи промени, ако прецени.

Новият треньор ще прецени кои да покани в отбора, той ще проследи подготовката на клубните отбори и формата на съответните футболисти. Ивелин Попов има какво да даде още на националния отбор", добави босът.