ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Посветеният на 80-годишнината от рождението на Георги Аспарухов екип, с който Левски ще играе през футболната пролет, предизвика фурор на „Герена“. Фланелките бяха пуснати в продажба в петък и за няколко часа всички бройки от най-масовите размери бяха изкупени.

Както е известно, „сините“ посветиха екипа на Гунди и на мястото, където през есента беше логото на генералния спонсор на клуба, сега е поставен автограф на Аспарухов. На яката пък са изписани думите „Почтеност, отдаденост, красота“, с които вдовицата на Гунди Величка Маркова описва легендарния нападател на Левски.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Воденият от Станимир Стоилов тим днес рестартира участието си в efbet Лига и в мач от 19 кръг приема Черно море. Двубоят ще се играе на неутралния стадион „Ивайло“ във Велико Търново заради наказание на столичани. На пресконференцията си в петък Мъри обяви, че на титуляр на вратата ще бъде Николай Михайлов. 34-годишният страж за последно игра в мач за първенство преди 210 дни. Това беше при победата с 5:0 над Спартак (Варна) на 16 юли 2022 г. След това обаче дойде грешката му на реванша с Хамрун Спартанс и Михайлов загуби титулярното място. Единствената му изява впоследствие беше срещу Вихрен за купата на България през ноември.

Станимир Стоилов няма нови проблеми с контузени важни футболисти, освен Билал Бари и Жереми Петрис. Младокът Асен Митков също е с травма, но той рядко участва в мачовете на първия отбор. Андриян Краев е наказан. Черно море от своя страна не успя да картотекира две от новите си попълнения – Матеус Машадо и Мишаел Алвес. Най-вероятно бившият национал Атанас Илиев, който се присъедини към „моряците“ през тази зима, ще започне мача като резерва.

Левски СофияЛЕВСКИ – ЧЕРНО МОРЕPFK Cherno more Varna

Днес от 12:30 часа по Диема Спорт 3
Велико Търново, „Ивайло“
Съдия: Никола Попов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Левски: Михайлов, Галчев, Сундберг, Кордоба, Цунами, Чандъров, Кръстев, Стефанов, Роналдо, Уелтън, Рикардиньо
Контузени: Бари, Петрис, Митков
Наказан: Краев

Черно море: Г. Георгиев, В. Попов, Ж. Атанасов, Босанич, Панов, Дакай, Панайотов, Сула, В. Василев, Златев, Иса
Контузени: няма
Наказани: няма

Баланс: 129 мача, 76 победи за Левски, 33 равенства, 20 победи за Черно море, г.р. 240:105 за Левски

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК