Мароканският защитник Шакиб Бензукан не е участвал в мача Спортинг – Левски (5:0) заради автомобилна катастрофа. Той е претърпял пътен инцидент ден преди тимът да отлети за Лисабон. Бензукан е бил много шокиран от случилото се и поради тази причина остана на резервната скамейка.
 
“Той за щастие няма рани и белези, но беше изключително изплашен и психически не беше готов да играе”, заявиха източници на БЛИЦ.
 
Георги Петков отново ще изиграе ролята на изкупителната жертва в Левски, като този път решението на босовете е твърдо и категорично. Според източници на БЛИЦ вратарят пак ще бъде пратен на пейката, а евентуална прошка от страна на началниците сега е малко вероятна.
 
Вратарят е бил обвинен от треньорския щаб и самият собственик Тодор Батков за трите от общо пет гола, които Левски получи в Лисабон от Спортинг.  От своя страна той е дръзнал да се защити, което довело до разправии в съблекалнята.
 
Батков е бесен не само на Петков, но и на централния защитник Иво Иванов. Привлеченият от Берое футболист беше резерва в предните два мача, но срещу “лисабонските лъвове” Ясен Петров му гласува доверие, тъй като спряганият за твърд титуляр в отбраната Бензукан претърпял автомобилна катастрофа.