Изпадналият в немилост в ЦСКА Сивард Спрокел се оплака, че откакто е пристигнал при "червените" не е получил нито лев, въпреки че има действащ договор с клуба. 29-годишният холандец дори се закани да съди "армейците", за които така и не е записал участие в официален мач. Спрокел говори за проблемите си в ЦСКА, кариерата си в Кипър и поканата от Станимир Стоилов да заиграе в "Ботев" (Пловдив).

"Дойдох тук с големи очаквания. Направих подготовка с отбора в началото на сезона, но след отпадането от Мура някои футболисти останаха извън сметките, в това число и аз. За нещастие, не успях да изиграя нито един официален мач. Не мога да кажа точно кой ме покани в ЦСКА, знам само, че ме следяха от доста дълго време. Затова и когато ми казаха, че няма да разчитат на мен, ми се стори доста странно. Треньорът обясни на мен и на другите футболисти защо сме отстранени. Не казах нищо, но не се съгласих. След това беше много трудно да намеря решение, да си намеря отбор, защото наближаваше времето за затваряне на трансферния прозорец. Наложи се да тренирам с юношите, не ми беше позволено да се подготвям с първия тим", коментира пред "Канал 3" Сивард Спрокел.

"Всеки знае, че в клуба има финансови проблеми, това не е тайна. Откакто съм тук - от лятото, не съм взел нито лев. Трудно е да говоря за това, но все пак трябва да живея, парите са важно нещо. Опитвам да намеря решение. Обсъждаме вариантите с мениджъра ми, ще си търся правата, имам и адвокат, с когото ще се опитаме да излезем от ситуацията. Няма никакъв шанс да остана в ЦСКА", каза холандският защитник.

"В Кипър има три големи клуба, а аз имах възможността да играя за един от тях – Анортозис. Направих силни мачове, играх добре, сега съжалявам, че дойдох в България, но няма как да върна времето назад. Човек не знае какво ще му се случи. Надявах се да играя в групите на Лига Европа с ЦСКА, беше ми казано, че има голям шанс отборът да се класира, но не стана. Роден съм в Антилите, но имам холандски паспорт – там учих, там получих образованието си. Имам мачове за националния отбор на Холандия до 21 години и в другите юношески гарнитури. Когато Станимир Стоилов стана треньор на Анортозис, започнах да се интересувам повече от клуба и реших да приема тяхната оферта, защото доста се интересуваха от мен. В момента е важно да взема правилното решение, защото ситуацията ми е много трудна. В добра форма съм, постоянно тренирам с юношите, както и индивидуално. Ако се наложи, още тази вечер мога да играя. Говорил съм със Стоилов, но за пари не е ставало дума. Мога обаче да кажа, че офертата представлява интерес за мен. След седмица вероятно ще знам повече по въпроса с "Ботев" (Пловдив)", добави Спрокел.

2_3.JPG