След последния мач на ЦСКА за 2012 година Стойчо Младенов обяви и първият напуснал футболист. Това е бразилецът Тасио. Той си тръгва по взаимно съгласие. Голмайсторът е заявил пред ръководството, че има семейни проблеми и се прибира в родината си. БЛИЦ написа още на 21 ноември, че бразилецът има проблеми - трябва да изплаща апартамент в родината си, а забавените плащания в ЦСКА му пречат. Ден след написаното от БЛИЦ бразилецът отрече, че ще напуска ЦСКА, но ето, че сега новината е факт, Тасио няма да играе с червения екип през пролетта.

Той пристигна в ЦСКА в края на месец юли заедно с още няколко футболисти от разпадащия се тогава Локомотив (Пловдив). За “червените” Тасио изигра 11 мача, в които отбеляза 6 гола – срещу Пирин Гоце Делчев, Монтана, “Ботев” Пловдив, Етър и днес две попадения срещу Чавдар Етрополе.

В понеделник се очаква ръководството на ЦСКА да обсъжда зимната селекция. Ще станат ясни имената на ненужните на Стойчо Младенов, както и евентуалните нови попълнения. Договореност вече е постигната с Мартин Камбуров и Ивайло Чочев от Чавдар Етрополе.